workshop lepelsnijden

datum: 

vrijdag 18 oktober 2024

vrijdag 10 januari 2025 

zaterdag 15 februari 2025

Tijd: van 09.30-16.00 uur

Docent: Carolina Smoorenburg

website: www.slojd.nl

 

Inhoud van de workshop

Wil jij ook ervaren hoe geweldig het is als er in je eigen handen iets duurzaams uit een ‘gewoon’ stuk hout ontstaat? Wil je leren hoe je een mooie én bruikbare houten lepel maakt? Je aandacht ongehaast even helemaal richten op het leren van deze bijzondere manier van houtsnijden? Doe dan mee aan een workshop lepelsnijden!

 

Basistechnieken

In deze workshop lepelsnijden leer ik je alles wat je moet weten om een houten lepel te maken uit vers hout. Ik neem je in één dag mee door alle stappen. We beginnen door eens goed naar een lepel te kijken. Wat is een lepel eigenlijk? Wat maakt een fijne, bruikbare lepel?

 

Je gaat zelf aan de slag met een houtsnijbijl om je ruwe lepelvorm uit te hakken. Hoe haal je die uit het hout? Op welke manier werk je al vanaf het begin aan een ergonomisch goede lepel? Hoe combineer je vorm en functie?

Je gebruikt een recht houtsnijmes om de vorm verder te verfijnen en je leert werken met het speciale kromme lepelmes om de kom van de lepel uit te hollen. Als je dat allemaal hebt gedaan ga je aan het eind van de dag naar huis met een zelfgemaakte lepel en vaak ook met een begin van je tweede lepel. Zelfgemaakt! Hoe mooi is dat?

 

Cursusinformatie

Voor gereedschap en materiaal wordt gezorgd.

De cursuskosten bedragen €95,—inclusief materiaal en lunch.

Er is plek voor maximaal 8 personen. 

 

 

Interesse?

Aanmelden voor de workshop kan via onderstaand formulier. 

 

Heb je vragen, bel dan gerust.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.